Tepebaşı Çilingir Anahtar 0 537 341 47 84
ANAHTAR ÇİLİNGİR VE BIÇAK BİLEME HİZMETLERİ
Şirintepe Mh. Gözüpek Sk. No:7/B
es.teknikanahtar@gmail.com
0 537 341 47 84 - 0 537 341 47 84

Kurumsal

Haber & Duyurular


Haber & Duyurular
Kapı Kilidi Nasıl Değiştirilir?

6 Eylül 2014 Cumartesi

Kapı kilidi nasıl değiştirilir, kilit göbeği nasıl değiştirilir, silindirli kapı kilidi nasıl değiştirilir gibi soruların cevabını aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

 

Yeni eve, iş yerine taşındığınızda ya da yaşam alanlarınızın anahtarını kaybedildiğinde yapılan ilk iş kapı kilidinin değiştirilmesi işlemidir. Kapı kilidini komple değiştirmek hem masraflı hem de zahmetli bir iştir. Bunun yerine kapı kilit göbeğinin, silindirinin ya da barel kısmının değiştirilmesi yeterlidir. Bu değiştirme işlemi oldukça kolaydır.

 

Kapı kilidi değiştirilirken öncelikle yapılması gereken işlem yerine yenisini koyacağınız kilit göbeğinin yerine uygun olanından seçilmesidir. Uyumlu kilit silindirinin seçiminden sonra göbeği yerine takabilirsiniz. Normal anahtarlı kilit göbeğini değiştirmek oldukça kolaydır. Kilidi değiştirilecek olan kapı açarak kilidin ortasında bulunan vidayı çıkarmakla işe başlanmalıdır. Bu vidayı çıkardığınız vakit kilit bareli kolaylıkla ön taraftan ya da arka taraftan itilerek çıkar.

 

kale kilit değişimi

 

 

Değiştirecek olduğunuz kilidin çalışmasını sağlayan mandal kısmının (Yukarıdaki resmine bakarsanız hangi kısım olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.) Düz durması gereken mandal kısım hafif yana çıkıktır. Anahtarın girme ve çıkma pozisyonunda, normal duruş bu şekildedir, yani yana doğru biraz çıkık durmasıdır. Bunun sebebi ise; bu duruş sayesinde eskiden hırsızların sık kullandıkları bir metot olan göbeğe vurarak kilidi içeri ittirme yolunu engellenmektedir. Çünkü bu çıkık kısım kilidin normal duruş pozisyonunda kapıyı tutmaktadır ve silindirin (barelin, göbeğin) yerinden oynamasına neden olur. Bareli takarken ve çıkarırken bu duruş dikkate alınarak, kilit anahtar yardımıyla hafif yan çevirip bu mandal kısmının barelin içine alınarak çıkıntı yapmaması sağlanmalıdır. Aksi taktirde bareli yerinden çıkaramayacağınız gibi yeni göbeği de yerine takamazsınız.

 

Çıkarmış olduğunuz kilit göbeğinin yerine yenisi takınız. Yeni göbeği taktıktan sonra eski göbeği çıkarmak için kullandığınız vida yerine yeni kilidin vidasını takın ve iyice sıkıştırın. Böylelikle yeni kilit göbeğini takmış oldunuz bile.

 


8950 kez okundu


Di er Ba l klar


Kapı Kilidi Nasıl Değiştirilir  
Çelik Kapı Kilit Değiştirme  
Güvenliğiniz İçin Korsan Çilingircilere Dikkat Edin!  
Kapı Kilidi Nasıl Değiştirilir?  
Çelik Kapı Kilit Göbek Değiştirme  
Bıçak Nasıl Bilenir?  
Kurban Bıçağınızı Aldınız mı?  

Toplam Kay t: 7 [7 - 1]    
Sayfa: [ 1 ]
Kapı Kilidi Nasıl Değiştirilir?