Tepebaşı Çilingir Anahtar 0 537 341 47 84
ANAHTAR ÇİLİNGİR VE BIÇAK BİLEME HİZMETLERİ
Şirintepe Mh. Gözüpek Sk. No:7/B
es.teknikanahtar@gmail.com
0 537 341 47 84 - 0 537 341 47 84

Eskişehir’de Yapraklı Sebzelerde Kalıntıya Karşı Eğitim Seferberliği

29.04.2025 

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Yaprağı Yenen Sebzelerde Kalıntıyla Mücadele Eylem Planı" çerçevesinde üreticilere yönelik bilgilendirme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Kalıntı Eylem Planı" doğrultusunda düzenlenen eğitim toplantılarının bir yenisi, 24 Nisan 2025 tarihinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Doğancan Kahya'nın katılımıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Sazova Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

Mihalgazi, Odunpazarı, Sarıcakaya ve Tepebaşı ilçelerinden çok sayıda üreticinin katıldığı toplantıda, Dr. Öğretim Üyesi Doğancan Kahya tarafından "Yaprağı Yenen Sebzelerde Hastalık ve Zararlı Yönetimi ile Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele" konularında detaylı bir sunum yapıldı.

Toplantıya Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nizamettin Çetiner, Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Doğancan Kahya ve teknik personeller de iştirak etti. Eğitimde, kaliteli ve ilaç kalıntısı bulunmayan ürün elde etmenin önemi vurgulanırken, kalıntı sorununun çözümü için üreticilerin bilgi ve tecrübesinin artırılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, sağlıklı, güvenilir ve kontrollü ürün yetiştirilmesi için alınması gereken tedbirler detaylı bir şekilde anlatıldı. Yaprağı yenen sebzelerde zararlılarla mücadelede biyolojik ve biyoteknik yöntemlerin önemi de üreticilere kapsamlı bir şekilde aktarıldı.

Eğitim sonunda, "Yaprağı Yenen Sebzelerde Kalıntıyla Mücadele Eylem Planı" kapsamında üreticilere biyoteknik mücadele uygulamalarında kullanılmak üzere sarı-mavi renkli rulo yapışkan tuzaklar dağıtıldı. Bu sayede üreticilerin kalıntısız üretim konusunda bilinçlenmesi ve uygulamaya geçmesi hedefleniyor.

G nderen: journal
2397 defa okundu 
 


Bilim-Teknoloji
TÜRKSAT, Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor
Yapay zekâ görsel iletişimi dönüştürüyor!
Türkiye günün 7 saati çevrimiçi
Yandex Türkiye’den Hayat Kolaylaştıran Yeni Özellikler
Eğitim sektörüne yönelik siber saldırılar artıyor

 

 
Ekonomi
Eskişehir’de Yapraklı Sebzelerde Kalıntıya Karşı Eğitim Seferberliği
TÜKDES’ten "Kavga İhbarına Baklava İkramı" Eleştirisi
Evde paketleme vaadiyle dolandırıcılık
İnşaat sektörü belirsizliklere rağmen büyümesine devam ediyor
Turizm, 2025’te Türk ekonomisine 5,2 trilyon TL katkı sağlayacak